Wat is het rollende keuken festival?

In de vroege dagen van 2008 was er behoefte aan een feestje. Maar niet alleen een feest. Het moest een episch buurtfeest worden in Amsterdam. Het was toen dat de buren van de westerse gasfabriek Koen en Igor deze partij creëerden. Met alleen een vochtige beermat, een paar foodtrucks, een groot filmscherm en een paar parkeervergunningen hier en daar. Het was inderdaad een glorieus feest.

Snel vooruit 10 jaar en de buurttraditie gaat verder. Alleen is het niet langer een gezellig samenzijn van lokale families in Amsterdam. Maar eerder een opwindende gebeurtenis die de pelgrimstocht van mensen waard is om te bezoeken. Natuurlijk. De oorspronkelijke oprichters leiden niet langer het evenement, maar hebben eerder de kroon op hun kinderen Yonina en Storm gegeven. Het is dus absoluut een historische gebeurtenis voor zowel cateraars als gasten

Wat voor soort eten en activiteiten zijn beschikbaar?

Het festivals gaat niet alleen over eten. Maar over de geest van samenkomen om van eten te genieten! dus voor de brede demografische smaak zijn er natuurlijk veel gerechten beschikbaar. Pizza? Natuurlijk! Seafood? Waarom niet? Een heerlijke barbecue? Zeker weten! De rollende keukens zijn een magische plek voor gastronomische verkenning, dus elk jaar is er een nieuw gerecht om uit te proberen. Natuurlijk is er ook een breed scala aan drankjes beschikbaar voor de dorstige avonturier ook!

Zowel kinderen als ouders zullen worden weggeblazen door de pure awesomeness van het festival omdat er ook andere activiteiten zijn, zoals livemuziek en nog veel meer. Oh hebben we ook al gezegd dat de toegang gratis is?

firework

Waar en wanneer is het festival?

Het evenement wordt jaarlijks gehouden in mei in Amsterdam in de Westergasfabriek die kan worden bereikt met busroute 21 of als je wilt lopen. 30 minuten van het centraal station van Amsterdam. Zoals eerder vermeld, is de toegang gratis, er is livemuziek en natuurlijk de recente toevoeging. De swingende circustent La Pilseria keerde terug met nog meer snacks zoals Catalaanse bubbels, tortilla’s met verse vullingen en limburgse pilseners. Houd er rekening mee dat de kleurrijke balken nog steeds geen munten accepteren. Alleen pin. Ook de beker die je hebt gekocht, blijft van jou als souvenir